lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muuttoa muuton perään

Uus talli ja uudet kujeet. Nyt kaikki varmaan miettii "eks te just muuttanu kuukaus sit", jep, muutettiinhan me. Muuttoon ei liity mitään tramatiikkaa vaan heräsin yksi aamu valmentajani teksiviestiin jossa kertoi paikassa jonne haluan olisi nyt tilaa ja äkkiä soittoa sinne ja paikkahan siellä oli auki - ainakin elokuuhun asti. Vaikuttaa todella kivalta paikalta ;) Silläkin toi paikka mua kiinnosti todella paljon kun maneesi 1,5km päässä, tallilla on iso hyvä kenttä (joskin tällä hetkellä hieman pehmeä), isot tarhat joissa vapaa heinä. Muutto meni hyvin ja nopeasti, hevonen käyttäytyi todella mallikkaasti. Kävin eilen vielä pikaisesti ratsastamassa Debon kun tultiin uuteen paikkaan, pääosin mentiin aika rennosti, tein paljon siirtymisiä kun touhotti niin paljon. Lopuksi rennot loppuravit eteen-alas.

Tänään Debo oli oikein kiva ja fiksu neiti! Se osaa kyllä käyttäytyä niin hienosti uudessa paikassa. Otettiin tänään jo vähän enemmän treenimuotoista mutta kumminkin aika rentoa liikkumista, niin että saisin sen oikeasti liikkumaan eteenpäin että saataisiin ne lavat auki (epäsopivan satulan takia), oli vain todella inhottava mennä estesatulalla. Tein aluksi muutamia siirtymisiä, kolmikaarista kiemura-uraa ja laukassa pientä ja isompaa volttia, lopuksi vielä kahdeksikkoa - välillä laukalla - välillä ravilla. Lopuksi lisäyksiä! Oli tosi jees tänään, jospa tästä nää treenit taas alkais kun saadaan satulakin vaihdettua. Onneks on toi estepenkki nyt!

Ja palatakseni viime viikkoon...


Tiistaina meillä olikin valmentaja S:n valmennus, yleensä olen ollut aina ihan fiiliksissä tän kyseisen valmentajan valmennuksista. Tällä kertaa tuntui ettei oikein mikään sujunut. Tehtiin pääosin siirtymisiä sekä takaosakäännöstä voltilla, olen kuulemma passiivinen vas. ohjasta jonka takia hevonen on myös sieltä paljon vahvempi, mun pitäis myös antaa mennä sen enemmän eteen eikä vain jarrutella Deboa. Kotiläksyksi saatiin siirtymisiä, siirtymisiä ja siirtymisiä ja niin että hevonen reagoi apuun HETI sekä kotiläksyksi myös tuota tehtävää pienellä voltilla "takaosakääännöstä". Sain tunnista kuvia, joista tulin siihen tulokseen että hevonen on vahva edestä koska se satula valuu edelleen lapojen päälle, vaikka on juuri topattu ja geelikin on alla. Mietinkin kun varusteita pois otin että geelin kohdalta karvat vastakarvassa että onkohan tää pysynyt paikallaan... Mutta se jäi vain ajatusasteelle -kuvia katsellessa tuli totuus esiin. Nyt on pakko ratsastella estesatulalla. Yök. Pakko ajatella vain sitä hevosen hyvinvointia.







Keskiviikkona piti olla vuokraajan päivä. Moni on ehkä huomannut että facebookissa pyörii haaste, jossa ratsastajan pitäis tehdä jotain mitä ei ole ennen tehnyt hevosen kanssa, mekin valitettavasti (:D) saatiin osamme myös tästä haasteesta. Vuokraajani tuli kuvailemaan ja koska olkapääni on edelleen hieman kipeä tippumisesta nii en ottanut sitä riskiä että se tärähtää uudelleen nii pidettiin Debonkaa hassun hauskaa ja hypittiin este maastakäsin :D ja ihan hyvin meni. Toiset meni ilman satulaa ja suitsia esteitä, apua, olisin ehkä kuollut... 

2 kommenttia:

  1. Minkä merkkinen kypärä sulla on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ööööö.... Ei mitään havaintoa, valjaskolmiosta ostin alle vuos sit. Nyt pitäis ostaa kyl joku uus kisakypärä (musta)

      Poista