keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Vähän muutakin elämää kuin hevosia

Tästä tulee pitkä teksti, varoitan jo valmiiksi. En oo tosiaan nyt kirjoitellut viime aikoina ihan sen takia koska olen ollut viikon pyhätunturilla jonka jälkeen oli 3 erittäin raskasta koulupäivää.

Pyhällä oli erittäin mukavaa, reissu siis starttasi mieheni, koirien ja omien vanhempieni kanssa edellisviikon sunnuntaina, jolloin suuntamisimme autolla kohti tamperetta josta auto lastattiin junaan ja me saimme vaan matkustella ja nauttia nukkumisesta :) Matka sujui oikein malliikaasti! Mua kyllä hieman jännitti se koirien käyttäytyminen yöjunassa, kun eivät ole ikinä olleet pitkiä matkoja junassa pisin taitaa olla joku Riihimäki-Hämeenlinna :D Mutta yllättävän hyvin meni! Hetki oltiin hytissä ja paineltiin iskän ja mieheni kanssa yhdelle, äiti jäi hyttiin ja sanoi että hetken sieltä kuuluikin koirien haukuntaa, mutta olivat sitten rauhottuineet ja yö meni vallan mallikkaasti. Neidit nukkuivat koko yön! Tosin, tää pikkuneiti aina änkee mun jalkopäähän mutta eipä tuo haittaa. 

Rovaniemellä oltiin jo 7.50, Olipas ihan outoa avata hytin ovi ja katsoa, että hittolainen! Täällähän on lunta - ja paljon! Melkein metri oli siellä rovaniemen seudulla lunta.... Ennen junasta poistumista käytiin hakemassa kaakaot ja kahvit junan kahviosta ja aamupalaleivät tuli vanhemmiltani. Rovaniemeltä mentiin käymään kaupassa hakemassa evästä - ja ehkä vähän juomistakin ;) Pitäähän sitä urheillessa pitää pitää nestetasapaino kunnossa.... 
Mökki oli pieni ja hieman huonosti varusteltu, mutta kyllä siellä pärjäsi hyvin, heti valmis sauna oli kyllä ihan paras! Ihanaa päästä hiihdon jälkeen saunaan. Mökille tultaessa hetken lepo teki terää jonka jälkeen päätettiin vielä äidin kanssa käydä kokeilemassa hiihtoa, mähän siis olin jo suunnitellut että otan koirat mukaan hiihdolle - ja varusteetkin oli. Ajattelin että otan ensiksi tuon adhd:n kakaran, et se varmaan hiffaa tämän touhun - ja näin kävikin! Vitsit sillä oli kivaa, kunhan tajusi ettei koko ajan tarvitse huutaa vaan voi vaan juostakin. 
Ensimmäisenä kokonaisena päivänä suunnistimme mieheni ja iskän kanssa mäkeen, muut suksilla ja mie lähdin laudalla. Hirmu hyvin tuntu tuo lasku sujuvan vaikka ollut koko talvena laskenut, ensimmäisenä päivänä oli vaan todella kova tuuli että aluksi oli vain 1 hissi auki, sitten onneksi hetken päästä tuli jo toinenkin mutta pohjoispuolelle ei päässyt ollenkaan. Ja taas hiihtämään! Hah... ajattelin et otan molemmat koirat mukaan :D tää oli kyllä virhe; Luna vaan keskitty "pään aukomiseen" ja Sera ei voinnut liikkua jos äiti oli vähänkin meistä jäljessä, veti liinat tyylikkäästi kiinni niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin tosissaan ja katto mua ilmeellä "en muuten liiku" ja ai että mulla oli hauskaa! Se oli niin tosissaan :D Totesin että tämäkään ei ole Seran laji - se koira ei vaan tykkää liikkua hihnassa. Loppupäivät menikin lumilautailessa auringon paisteessa ja Lunankaa hiihdellessä - loppupäivinä alko jo tajuamaan ideaa - eikä enään ääntäkään tullut ;) Voi vitsit, on mulla kyllä hieno harrastuskoira <3 Ja kotimatkakin sujui malliikaasti, me mentiin äiteenkaa junalla muut tuli autolla! Koiratkin olivat kuulemma 12h olleet kiltisti autossa. Perjantaina oltiin siis kotona. 





















Joka ilta oli tämmöinen meno, hieman väsynyttä porukkaa :D













Tuli monta räpsittyä, lintukuvat ottanut mieheni. Mikä oli lempparisi? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti