sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Paimennusta Lunankaa ja Debo the myrheenkryyni

Huh mikä päivä! Kello soi tänään 07.00 mutta tottahan toki mä vartin aikasemmin jo heräsin ja hyvä niin, meinas tulla kiire. Suuntanahan siis oli Woollandia joka siis sijaitsee somerolla, paimennusta tiedossa Lunalle. Aamu kun ei ikinä voi hoitua ongelmitta niin tottahan toki jo ennen kun aamu kerkes alkaa niin kerkesin kaataa 1/4 aamu smoothiestani vaihtovaatekassiin kun tuota vettä tuntu taivaalta tulevan... Ei menny ihan niinkuin strömsöössä. No, eipä ollut niin paljon vaihtovaatteita mitä piti olla. Tallilta hain vielä sadetakin ennen lähtöä. 1,5h sinne ajoi ja matka sujui paljon mukavemmin tolla mieheni autolla :)
Päivä alkoi ihan ohjaajan esittelyllä ja päivän sisällön esittelyllä jonka jälkeen suunnattiin pellolle sateeseen, aamulla sato ja tuuli ihan törkeesti. Vaihtovaatteet loppu jo aamupäivän aikana ja kun en ekana niitä sadehousuja laitellut niin tottahan toki housut oli jo nopeasti märät, onneks oli kuivat housut ja siihen päälle viel sadepuku päälle, niin oli paljon mukavempi olla. Kumisaappaat ja villasukat olis ollu pop, goretex kengät ei kyllä pitänyt ihan täydellisesti enään pellolla vettä.

Lunan vuoro oli melko alussa joten otin koiran jo nopeesti autosta pois ja kävin lämmittelemässä sen. Otettiin liina käyttöön aluksi kun luna ei ikinä ole kuin vähän haistellut lampaita. Aluksi se oli ihan ihmeissään että mitäs hittoa täällä tapahtuu, kunnes moottori alkoi lämpeämään ja lampaatkin liikkumaan paremmin - tällöin myös L innostui ja alkoi jopa hieman paimentamaan lampaita. Kun saatiin onnistunut suoritus, lopetettiin ja pidettiin tauko sekä käytiin syömässä erittäin hyvää lounasta talon puolesta, kyllä maistui.

Aluks mentiin pelkän liinan kanssa jotta koira vähän hoksaa ideaa


 Tässä jo vähän tekemisen makua, mä olin kyl ihan hukas noiden lampaiden kanssa :) 


Iltapäivä ei enään ollutkaan niin sateinen, inhotti kyllä pukea ne kylmät ja märät vaatteet päälle mutta tulikin sitten yllättävän lämmin pihalla ollessa. Lunan vuoron tullessa otettiin liina vielä hetkeksi käyttöön mutta kun koira ei enään mietintätauon jälkeen ollenkaan aristellut lampaita niin otettiin se aika nopeasti pois. Sehä paimensi niitä ihan tosissaan! Kiersi koko ajan mun ja lampaiden ympäri ja oli todella innoissaan, ainut vaan että neidillä on (yllättäen) vähän liikaa ääntä ja intoa tähän hommaan, mutta kuten kouluttaja sanoi että se ei aluksi haittaa että parempi niin. Kokeiltiin ohjailla vielä koiraa kepin kanssa niin että se pysyisi siellä lampaiden takana mutta selkeästi häiriintyi siitä kepistä ja otettiin se pois. Paremmin toimi sit ilman keppiä, selkesti tossa koirassa on paimennusviettiä! Niinkun mä oonkin sanonu :) On se vaan niin hieno!


Ja sitten THE myrheenkryyni Deebo, hevoseton on huoleton. Mä oon nyt vähä sitä mieltä kun toissapäivänä kokeilin ihan pikkupätkän ravia niin ei D vieläkään ole hyvä, varsinkaan oikeaan kierrokseen. Lähti juoksemaan alta pois ja muutenkin tuntu selkään jotenkin todella omituiselta ja tallinomistajaa pyysin jos viitsisi kattoa sitä maasta niin sanoi myös että tahdittaa sillä oikealla takajalalla. Oon tässä vähän miettinyt että lykkään tuon hevosen ihan kunnon kävelytyslomalle ja laitumelle. Annan sen nyt parantua kunnolla ja katson kuukauden kerrallaan onko mennyt parempaan. Juteltiin valmentajani kanssa myös asiasta vaikka hän yrittikin mua vielä kannustaa, niin puhuttiin juuri että jos se alkuperäinen ongelma on ollut tuo si-nivelen tulehdus niin onhan se ollut sillä todella kauan, jo joulu-tammikuusta asti. Ottaen myös huomioon sen, että sillon se on alkanut vaivata eli olisiko voinnut olla jo ennen sitä? Jos se on tulehdus on ollut sillä jo meidän ongelmien alusta, niin puolvuotta on se sillä ollut. Ja uskoisin että se ottaa varmaan aikansa että paraneekin. Mä tässä nyt sitten etsin itselleni kisattavaa/treenattavaa, kaveri yhtä tarjos, toivon että kaikki menis hyvin ja saisin siitä kisa -ja treenikaverin, se olis mukavan lähelläkin. Tästä lisää jos projekti tulee etenee ja jos saan omistajalta luvan kertoa kyseisestä hevosesta blogiin :)

Harmittaa vaan, on se vaan niin pirun hieno. Alla muutama kuva viime kesän kisoista.


Copy: Nea Rinnetmäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti